Doorzoek de website


Contact

BRIDGE2MATCH
Pastoorsveld 44
5961DT Horst


Kamer van Koophandel:

58114718

Tel.nr. 06-13175190

E-mail: info@bridge2match.com

Bestaat uw MKB bedrijf over 3 jaar nog?

09-07-2015 18:29

 

Hoe vaak heeft een MKB ondernemer de gelegenheid om stil te staan bij deze vraag? Er moet elke dag brood op de plank komen. Voor de ondernemer, én voor zijn personeel. Daar is hij al druk genoeg mee!

Kunnen we ons permitteren om NIET stil te staan bij deze vraag? Ik geloof van niet. De MKB ondernemingen vormen de motor van onze economie. En als we niet uitkijken loopt deze motor vroegtijdig vast. En het is onverteerbaar, dat de mooie bedrijven waar de ondernemer ziel en zaligheid in heeft gelegd, ter ziele gaan.

Hoe komen we uit dit lastige dilemma?

Door de MKB ondernemer te helpen! Ik geloof, dat er in het MKB onbedoeld kansen onbenut blijven. Op de eerste plaats heeft hij (of zij natuurlijk) het te druk, en op de tweede plaats ontbreekt het aan voldoende inzicht in wat er allemaal gaande is in de wereld om hem heen. Op welke innovaties moet hij inspelen? Hoe zit het met maatschappelijk verantwoord ondernemen? Hoe zat het ook weer met binden en boeien van personeel? Hoe kan ik maximaal gebruik maken van internet? Hoe zit het met financiering? Komt er een Grexit? Enz., enz.

Hoe kunnen we helpen? Ik geloof in lange termijn relaties, waarin ervaren collega adviseurs samen met ondernemers aan de slag gaan. Ze daadwerkelijk helpen met het oplossen van concrete vragen waar ze mee worstelen. Inzicht verschaffen in hun bedrijfsprocessen en inzicht in de wereld om hen heen. Zodat de ondernemer een kompas in handen krijgt en zijn onderneming de juiste koers kan laten varen. Ze helpen met het bouwen aan hun bedrijf, zodat ze op elk moment van elke dag de vraag ‘bestaat uw bedrijf over 3 jaar nog?’ volmondig met JA kunnen beantwoorden. Ik geloof in adviseurs, die zich daar verantwoordelijk voor voelen. En dat zowel  ondernemer als adviseur daar voldoening uit halen.

Waar gelooft u in?

Ik ben benieuwd naar uw reacties.