Doorzoek de website


Contact

BRIDGE2MATCH
Pastoorsveld 44
5961DT Horst


Kamer van Koophandel:

58114718

Tel.nr. 06-13175190

E-mail: info@bridge2match.com

Neem afscheid van negatieve gewoontes

05-02-2014 10:41

Een vastberaden karakter is de belangrijkste voorspeller van succes. Dat stelde onlangs psychologe Angela Duckworth. Zelfcontrole en de vastberadenheid om een doel te stellen en door te gaan totdat dit doel is bereikt, zeggen volgens haar meer over het toekomstige succes van mensen dan hun IQ. Psychotherapeute Amy Morin onderzocht wat mentaal sterke mensen allemaal laten, waardoor zij hun mentale kracht vergroten en hun doel halen. 

1) Tijd verspillen aan zelfmedelijden
Is het glas half vol of half leeg en op welke helft concentreer je je dan? Het is nutteloos tijd en energie te verspillen aan zaken waaraan toch niets meer te doen valt. 

2) Alles proberen te controleren
Alles proberen te controleren kost een hoop energie. Wie de situatie accepteert zoals die is, kan zich er aan aanpassen en zelfs in moeilijke tijden gedijen.
 

3) Bang zijn voor mislukkingen
Een mislukking is niet iets om bang voor te zijn. Analyseer wat er precies verkeerd ging en bedenk hoe je dat de volgende keer beter kunt doen. Het erkennen van fouten is ook belangrijk om verder te kunnen gaan. Daarbij maakt het je eerlijk, oprecht en bescheiden. 

4) Bang zijn voor een gecalculeerd risico
Een gecalculeerd risico vergroot je kans op succes, maar heeft onvermijdelijk ook een faalkans. Wees er niet bang voor, maar weeg het risico rationeel af en neem een geïnformeerde beslissing. 

5) Emotionele intelligentie onderschatten
De vaardigheid om je emoties te controleren en die van anderen te begrijpen is een goede indicator van toekomstig succes. Sterke geesten laveren door de emoties heen zonder verstrikt te raken in kantoor- of familiedrama.

6) Niet transparant durven zijn
Wie mentaal sterk staat is niet bang om informatie te delen met anderen als dat bijdraagt aan het doel. Het draait immers om leren, niet om wie er de schuld krijgt. 

7) Bang zijn voor eenzaamheid
Sterke geesten zijn niet bang om alleen te zijn en nemen de tijd om alleen te zijn en naar de stilte te luisteren, al is het maar 5 minuten per dag. 

8) Snel succes verwachten
Zelfs de beste topmanagers kunnen de wereld niet in een dag veranderen. Een vasthoudende persoon begrijpt dat succes tijd kost. Maak een strategie voor de lange termijn. 

9) Behaagziek zijn
Je kunt niet altijd iedereen een plezier doen. Niet elk verzoek of elke e-mail hoeft direct te worden beantwoord. Besluitvaardige denkers bekijken een probleem van alle kanten en zeggen dan: “Ik denk…”, terwijl minder sterke mensen vanuit hun gevoel spreken. 

10) Jaloers en hypercompetitief worden
Het oude adagium ‘concurrentie haalt het beste in mensen boven’ klopt niet. Een sterke geest wordt niet primair aangetrokken door het vooruitzicht een ander te verslaan, maar door de beloning die het oplevert. Die beloning kan extrinsiek zijn (wat win of verdien ik ermee) of intrinsiek (hoe geniet ik ervan). 

Bron: Rikco Pardoen | BC.nl