Doorzoek de website


Contact

BRIDGE2MATCH
Pastoorsveld 44
5961DT Horst


Kamer van Koophandel:

58114718

Tel.nr. 06-13175190

E-mail: info@bridge2match.com

NWO investeert 16 miljoen in chemie-innovatie

03-06-2013 12:33

 

 

 

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) investeert 16 miljoen in chemie-innovaties en levert hiermee een belangrijke bijdrage in het realiseren van de doelstellingen van de Topsector Chemie. Aanvullend vraagt NWO aan bedrijven om 10 miljoen te investeren. Samenwerkingsverbanden van onderzoek en bedrijven kunnen vanaf 1 november hun voorstellen voor onderzoeksprojecten indienen bij het TKI NCI*.

Het doel is om de Nederlandse universiteiten en de chemische industrie gezamenlijk aan ‘groene’ innovaties te laten werken.

Er zijn verschillende financieringsvormen. Voor de chemische industrie geldt de regel dat hoe nauwer betrokken bij het onderzoek, hoe meer financiële bedrage verwacht wordt. Als één bedrijf samenwerkt met tenminste twee kennisinstellingen bedraagt de private financiering 50%. Initiatieven van twee of meer bedrijven met enkele kennisinstellingen zijn mogelijk in Technology Areas. Hiervoor is een lagere private cofinanciering van 33% nodig.

Voor het TKI NCI is deelname van MKB’ers erg belangrijk. Eén van de stimuleringsmaatregelen betreft de KIEM-projecten (Kennis-Innovatie Mapping MKB), waarin MKB’s kleinere onderzoeksopdrachten kunnen uitzetten bij de universiteit, eventueel in combinatie met het HBO. Hiervoor hoeft een bedrijf slechts 20% van de totale projectkosten in te brengen. De looptijd van de projecten is 4 à 5 jaar.

 

Bron: www.kennisalliantie.nl