Doorzoek de website


Contact

BRIDGE2MATCH
Pastoorsveld 44
5961DT Horst


Kamer van Koophandel:

58114718

Tel.nr. 06-13175190

E-mail: info@bridge2match.com

Smarthome is showcase voor milieu-innovatie

03-05-2013 09:55

‘Smart Home is showcase voor milieu-innovatie’

Honda is van start gegaan met de bouw van een Smart Home, een huis met geavanceerde duurzaamheidstechnologie. De technologie moet worden ingezet om het energieverbruik drastisch te verminderen. Volgens de organisatie wordt het ‘slimme huis’ een echte showcase voor milieu-innovatie en persoonlijke mobiliteit.

Afgelopen 23 april werd de grond opengebroken op de plek waar het huis komt te staan: de campus van de Universiteit van California. Het ‘slimme’ pand verbruikt, in vergelijking met woningen van gelijke omvang, de helft minder energie voor verwarming, koeling en verlichting. Honda meldt dat het pand waarschijnlijk meer energie produceert dan verbruikt. Alle aspecten van het energieverbruik kunnen door de inwoners worden geregeld.

Sprekend voorbeeld
Volgens Honda is de Smart Home een sprekend voorbeeld van een duurzame woning. Een geavanceerd energiemanagementsysteem en de PV-installatie dragen daar onder andere aan bij. Steve Center, vicepresident Environmental Business Development Office bij American Honda Motor Co. vertelt: “Met Honda Smart Home US tonen we onze visie voor een CO2-vrije levensstijl en de mogelijkheid om geld te besparen.”

De werkzaamheden omtrent de bouw van het pand zijn te volgen op de website van Honda. Naast een foto-impressie belooft de organisatie dat er binnenkort videomateriaal van het bouwproces beschikbaar komt.

Bron: www.duurzaamgebouwd.nl