Doorzoek de website


Contact

BRIDGE2MATCH
Pastoorsveld 44
5961DT Horst


Kamer van Koophandel:

58114718

Tel.nr. 06-13175190

E-mail: info@bridge2match.com

Veiligheid Industrie schiet tekort

19-04-2013 13:54

'Veiligheid industrie schiet tekort'

 
 
Nieuwe technologie in de industriële sector ligt vaak tientallen jaren op de plank totdat grote ongelukken gebeuren. Een oorzaak hiervan is de financiële verstrengeling van toezichthouders en de bedrijven die ze moeten controleren.

Dat stelt Casper Wassink, die donderdag 12 januari promoveerde aan de TU Delft. Wassink richtte zich in zijn onderzoek op het vakgebied Non Destructive Testing. Daarin worden metingen verricht aan raffinaderijen, reactoren, pijpleidingen en vliegtuigen om met grote zekerheid vast te stellen dat ze veilig zijn. De metingen worden gedaan met technologie op basis van bijvoorbeeld röntgenfoto’s en ultrasoon-echo’s.

Zijn bevindingen zijn verstrekkend. Wassink: "Veiligheid in de industrie wordt een steeds belangrijker onderwerp. Commerciële belangen op de korte termijn en duurzaam ondernemen staan hier tegenover elkaar. Ik heb laten zien dat het niet de technologie of de regelgeving is die momenteel tekortschiet, maar dat er een verkeerde cultuur heerst en dat er sprake is van een verkokerde sector."